Hi han festes i festes, bon rotllo i molt bon rotllo, música i molt bona música. El Guateque és, com  molt be diuen els organitzadors i participants, “l’enveja del Carnaval” des de fa uns anys.

El Guateque és un còctel ideal d’espai, quantitat d’assistents, qualitat musical i disbauxa desenfrenada. Una iniciactiva sorgida d’una colla de culs inquiets, gironins i figuerencs. Arrel de la seva afició al bon gust musical han sorgit més projectes com l’Associació de Música Electrònica de Girona, Electrik Circus o l’emissora de radio “Somreggea FM”. Al Guateque l’única condició irrefutable és el fet d’assistir-hi disfressat i, si pot ser, originalment. Un dels moments de la nit és el concurs de difresses, ambientat per la millor música, una passarel.la improvitzada per on, molt lliurement, els participants desfilaran de la millor manera que saben presentant les seves credencials i un “speaker” més que divertit que es pren molt seriosament la seva tasca. El jurat és popular i es decideix per majoria el vencedor. És una festa de difresses en tota regla, i per això un no es pot plantejar assistir-hi de païsà ja que allà, el raro serà ell.

Després de rebre múltiples peticions d’assistència per part dels nostres amics decidirem treure-hi el nas. Es sol celebrar en polígons industrials i llocs poc habituals, inversemblants. Ara tocava fer un “brainstorming” per veure’ns disfressats dignament (no fos cas que féssim el préssec). Al final d’una tarda creativa ens preparàvem pel “show”, com diuen els de Figueres. I si, efectivament va ser un “xow” en tota regla.

Vàrem arribar a una casa entre el riu Onyar i un polígon industrial, un món apart de la civilització. Al entrar, un munt de gent disfressada,tothom amb estil propi, ja que un altre dels requisits del “Guateque” és que la disfressa l’ha de crear, dissenyar i fer-se-la un mateix. Irreconeixibles la majoria de persones, ens trobàvem en un habitatge amb 3 terrases, on hi havia barbacoa, DJ’s en directe emitint a SomReggea FM, 3 congeladors plens d'”Estrelles” i un ambientàs que treia fum. Gràcies a l’Associació de Mùsica Electrònica de Girona, que ens deleïtava amb la millor música electrònica del moment, gaudirem com nens petits “rebentant els terrats” com autèntiques pistes de ball esperant l’esdeveniment estel.lar de la nit, el concurs a “La Millor Disfresa”.

Bé, ja ho hem comentat abans que ens varem preparar bé per no fer el prèssec i segons totes les normes del joc ens varem emportar el premi d’honor de “La Millor Disfresa del Guateque”

Gironitza't al Guateque

Disfresa YouTube