Aquest post va dirigit a tots els amants d’un bon esmorzar de forquilla i que visquin a la ciutat de Girona. Moltes vegades teniu la sensació que els esmorzars abundants només es poden fer a pobles apartats de la civilització i us volem mostrar el contrari. Ens hem anat a Sarrià de Ter, just desprès de la rotonda del Hospital Trueta a mà dreta.

A la Pastora se’ls coneixen pels esmorzars. També s’hi pot dinar, com a qualsevol restaurant, però creiem que destaca pel seu ambient autèntic entre les 07.00h. i les 12.00h. S’ha de dir que t’hi trobes sempre les mateixes persones, els fidels de la forquilla, i això encara fa més gràcia entrar-hi com a nouvingut. Les 4 taules de clients fixes creen un ambient molt familiar i t’acullen de seguida dins les seves discussions matinals. Avui la discussió anava de préssecs, quan un client ha entrat amb una galleda de préssecs recent collits i només els ha volgut compartir amb la cambrera s’ha desencadenat una revolució gironina. No és d’estranyar que només els vulgui compartir amb ella, ja que la seva presència il·lumina el local entre aquests fidels de la tercera generació. A la Pastora tenen molt ben cuidat el departament de recursos humans, puig que sempre hi ha una o altre cambrera que et fa venir gana només amb la mirada:)

Bé, comencem el dia amb pa amb tomàquet, una de perol, una truita de botifarra negra,vi rosat i gasosa. A l’espera de poder provar un préssec ens demanem els cafes i gaudim del espectacle del préssec entre els titulars de la Pastora. A l’hora de pagar s’ha d’anar a la barra i cantar el consumit i segons la teva simpatia la filla de la mestressa se’t cobra una cosa o una altre, sempre sorprenent amb lo poc que has de pagar.

Podem dir que sortir de la Pastora a les 10.00h. del matí no només dona una satisfacció gastronòmica però també una alegria immensa pel matí degut a la bona estona que has passat gràcies a la presència de la cambrera guapissima i el xow en directe dels veterans.

 

Botifarra de peròl

Esmorzar de Forquilla a Girona